Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Προοδεύουν οι μετανάστες

Αλλάζει σταδιακά η εικόνα- στερεότυπο του ρακένδυτου μετανάστη που έρχεται στη χώρα μας κάνοντας δουλειές "του ποδαριού" για ένα κομμάτι ψωμί. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά απ' ό,τι φαντάζονται πολλοί Έλληνες: Πολλοί από αυτούς έγιναν επιχειρηματίες, ενώ οι μέση κατάθεσή τους στις τράπεζες φτάνει τις 15.000 ευρώ, έναντι μόλις 8.000 ευρώ των Ελλήνων. Περίπου 250.000 τραπεζικοί λογαριασμοί ανήκουν στις περίπου 900.000 των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας. Μάλιστα, οι συνολικές τους καταθέσεις ξεπερνούν τα 4 δις ευρώ, ενώ μόνο τα εμβάσματα προς την Αλβανία φτάνουν τα 500 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό που ισοδυναμεί με το
9% του ΑΕΠ της χώρας. Η μέση κατάθεση ταμιευτηρίου ενός μετανάστη υπολογίζεται στις 15.000 ευρώ, σχεδόν διπλάσια από την αντίστοιχή του Έλληνα. Περαιτέρω, το μέσο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του μετανάστη ανέρχεται στα 12.000 ευρώ την ίδια στιγμή που σχεδόν οι μισοί Έλληνες φορολογούμενοι δηλώνουν εισόδημα πολύ κάτω από τα 11.000 ευρώ.
Χε χε χε! Σε λίγο καιρό θα το καταφέρουμε ΚΑΙ αυτό! Να είμαστε υπάλληλοι στους μετανάστες! Η χαρα του Καρατζαφέρη και του κάθε φασιστόμουτρου! Η παρακμή του Έλληνα καλά κρατεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
eXTReMe Tracker