Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

Zeitgeist - The Movie

Με αφορμή αντίστοιχη ανάρτηση στο smirniadou.blogspot.com σας προτρέπω να δείτε τη παρακάτω ταινία:



Λίγος προβληματισμός και συνωμοσιολογία δε βλάπτει.

Για το πρώτο μέρος, δεν έχω να πω κάτι, μιας και το ζήτημα της θρησκείας (προσοχή! της θρησκείας είπα, όχι το ζήτημα της ύπαρξης ή μη "θεού") το έχω λύσει από τα 15 μου.

Για το δεύτερο μέρος θα πω ότι προβληματίστηκα αρκετά. Αυτό που με κρατάει είναι η ελλειπής πληροφόρηση που έχω σχετικά με το θέμα της 9/11. Όμως είναι αρκετά πειστικά αυτά που λέει. Κρατώ επιφυλάξεις, όχι ως προς την ουσία, αλλά ως προς τις λεπτομέρειες του δράματος.

Για το τρίτο μέρος, θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές, κυρίως σε ότι αφορά το θέμα τράπεζες.

Βεβαίως στερείται σωστής επιστημονικής μεθοδολογίας που βασίζεται σε έρευνα και αποδείξεις. Αντίθετα η ταινία βασίζεται σε δηλώσεις, αποσπάσματα τηλεοπτικών εκπομπών και αόριστες πηγές πληροφοριών. Γιαυτό δε μου πολυάρεσε που είχαν τον Carl Sagan στο τέλος. Δε πιστοποιείς τα λεγόμενά σου με τον τρόπο αυτό, όσο δίκιο και εάν έχεις. Δε νομίζω ότι στον Sagan θα άρεσε αυτό. Αλλά δε ζει πια να μας πει. Επί τη ευκαιρία, σας προτρέπω να διαβάσετε το βιβλίο του Carl Sagan - Στοιχειωμένος Κόσμος - "Το φώς της επιστήμης στη σύγχυση της νέας εποχής".


Μπορείτε να τη κατεβάσετε τη ταινία ως torrent από εδώ: http://www.zeitgeistmovie.com/ και συγκεκριμένα: http://sector.yweb.sk/Zeitgeist.Remastered.Edition.2007.DVDRip.XviD.torrent
ενώ για ελληνικούς υπότιτλους: http://www.greeksubs.com/get.php?subtitleid=15593 και εγκαταστήστε το Vobsub για να τους δείτε: http://www.afterdawn.com/software/video_software/subtitle_tools/vobsub.cfm

Ένας free decoder για τα divX - Xvid: http://www.brothersoft.com/divx-43453.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
eXTReMe Tracker