Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Ο μέγας καλλιτέχνης και άλλα Ελληνοφρενικά!

Το παραπάνω έργο λέγεται: "Το πουλί". Θα μπορούσε να είναι το ζωγραφικό έργο ενός καταξιωμένου καλλιτέχνη, αλλά στη πραγματικότητα πρόκειται για ένα έργο "γαλαξιακού" μεγέθους. Με τη βοήθεια του Πολύ Μεγάλου Τηλεσκόπιου (VLT) του Ευρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητηρίου (ESO) μια διεθνής ομάδα αστρονόμων έχει ανακαλύψει μια άκρως εντυπωσιακή, αλλά σπάνια, περίπτωση μιας τριπλής συγχώνευσης γαλαξιών. Αυτό το σύστημα των τριών γαλαξιών που οι αστρονόμοι το ονόμασαν "Το Πουλί", αποτελείται από δύο τεράστιους σπειροειδείς γαλαξίες και έναν τρίτο ανώμαλο γαλαξία.

Λόγω της ομοιότητας του συστήματος με ένα πουλί, το αντικείμενο ονομάστηκε Το Πουλί, με το "κεφάλι" να είναι ο τρίτος νέος γαλαξίας, και η "καρδιά" και το "σώμα" να είναι οι πυρήνες των άλλων δύο γαλαξιών, ενώ τα "φτερά" και η "ουρά" οφείλονται στις παλιρροιακές αλληλεπιδράσεις των γαλαξιών. Οι ουρές αυτές εκτείνονται περισσότερο από 100.000 έτη φωτός, ή το μέγεθος του δικού μας Γαλαξία.

Επομένως η φύση μπορεί να δημιουργήσει έργα τέχνης απείρως μεγαλύτερης κλίμακας από τα ανθρώπινα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------


Στα "δικά μας" τώρα. Από το παράθυρο της δουλειάς μου βλέπω καθημερινά τον κλασσικό τον μαλάκα τον Έλληνα, όπου όταν δει νοσοκομειακό με αναμμένους φάρους να ουρλιάζει, πάει και κολλά πίσω του να περάσει μαζί του. Μόλις πριν από λίγο το ξαναείδα αυτό, όπου τα αυτοκίνητα που ήταν μπροστά από το ΕΚΑΒ, έκαναν στην άκρη για να περάσει, αλλά κάποιος από αυτούς έτρεξε να κολλήσει πίσω του για να περάσει και όλους τους υπόλοιπους που είχαν κάνει στην άκρη. Δε το ακολουθούσε από την αρχή το ασθενοφόρο ο εν λόγω "μάγκας" και το ΕΚΑΒ μόλις είχε πάει για παραλαβή, δεν επέστρεφε στο Νοσοκομείο που είναι κοντά. Άρα δε το συνόδευε...
Αλλά ένα φορτηγό που είχε επίσης κάνει στην άκρη, τον είδε τον έξυπνο και μόλις τον πέρασε το νοσοκομειακό, έκανε ένα ξεγυρισμένο κλείσιμο το φορτηγό στον τύπο, όπου κόντεψε να τον στείλει να μετρήσει τη κολόνα της ΔΕΗ. Από τις κινήσεις του φορτηγατζή, φάνηκε ότι είχε αντιληφθεί το τι έγινε με τον τύπο και επίτηδες του την έκανε. Το όλο σκηνικό έγινε σε 50 μέτρα, οπότε είχα συνολική άποψη του συμβάντος. Και βεβαίως ο κλασσικός ο μαλάκας ο Έλληνας την έκανε γαργάρα την υπόθεση αφού κατάλαβε ότι κάποιος πιο "δυνατός" (= μάγκας) του την έφερε. Ούτε κόρνα ούτε φώτα ούτε μπινελίκι. Τουλάχιστον το θράσος του σταμάτησε στη νταλίκα.

Γιαυτό δε θέλω να οδηγώ στη πόλη... και να αντιμετωπίζω τον κάθε μαλάκα. (3 φορές η λέξη μαλάκας σε γραπτό μου!!!!!! ΟΥΑΟΥ!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
eXTReMe Tracker