Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Knight Rider - Ο Ιππότης της Ασφάλτου

Ο Ιππότης της ασφάλτου (Knight Rider) είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά που διήρκεσε από τις 26 Σεπτεμβρίου 1982, έως την Τετάρτη, 8 Αύγουστοι 1986. Η σειρά αφορούσε τον Michael Knight (David Hasselhoff), ένα είδος σύγχρονού "ιππότη", που οδήγησε το πιο προχωρημένο έξυπνο αυτοκίνητο με τεχνητή νοημοσύνη. Δημιουργός της σειράς ο Glen A. Larson, όπου η σειρά έγινε αυτόματα επιτυχία.

ΚΙΤΤ (Knight Industries Two Thousand) ήταν για πολλούς ο πραγματικός σταρ του show. Το αυτοκίνητο είχε υπολογιστή με τεχνητή νοημοσύνη επιπέδου, με ικανότητα λόγου (φωνη του William Daniels), και σαρκασμού, όπου αντιμετωπιζόταν από τον Michael Knight ως ισότιμο συνεργάτη. Ο KITT μπορούσε να οδηγηθεί μόνος του όταν ο Michael Knight ήταν απασχολημένος, και μπορούσε να έρθει σε επαφή μαζί του μέσω ενός communicator καρπού ή "comlink" (ένα τροποποιημένο LCD ραδιόφωνο AM ρολόι). Ο KITT ουσιαστικά αποτελούνταν από δυο χωριστές μηχανές: Knight 2000 το όχημα και Knight 2000 ο μικροεπεξεργαστής.

Τώρα νομίζω ότι είναι περιττό να πω ότι η σειρά αυτή "σημάδεψε" την παιδική μου ηλικία και ήταν ένας από τους λόγους που με έκαναν να αγαπήσω τα αυτοκίνητα και τους υπολογιστές. Τουλάχιστον, έστω και στοιχειωδώς αυτές οι σειρές (να μη ξεχνάμε ότι ο Michael Knight δε χρησιμοποιούσε ποτέ όπλο), προσέφεραν "σωστή" διαπαιδαγώγηση.

Η "Μαρία η άσχημη", τι προσφέρει στα παιδιά; Για να μη πω τα παρακμιακά του Alter (Πάνια κτλ). Για αυτό το λόγο έχω εκτοπίσει από το σπίτι μου τη τηλεόραση. Μόνο μια κάρτα τηλεόρασης στον υπολογιστή, μήπως και χρειαστεί να δω κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
eXTReMe Tracker