Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

System Report


Αναφορά συστήματος λοιπόν:

Παράγοντας Α: Αν και το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχτηκε μια σημαντική διαταραχή, μπορώ να πω ότι με ευκολία κατάφερε να την αποσβέσει και να επανέλθει στην αρχική του ισορροπία. Διαπιστώνω ότι με τη πάροδο του χρόνου, η παράμετρος Α έχει αποκτήσει αναισθησία στις εξωτερικές διαταραχές, μια ανελαστικότητα, η οποία φιλτράρει κάθε "εισβολή". Προσοχή μόνο μη καταλήξει σε ακαμψία, οπότε μια μικρή διαταραχή θα προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος.

Παράγοντας Ο-Α: Μάλλον προβληματικός παράγοντας, ο οποίος δέχεται 2 αντίθετες παραμέτρους. Προς το παρόν διατηρείται επικρατούσα η μία παράμετρος, αλλά με -κατά καιρούς- μετατόπιση στη δεύτερη, για ανακούφιση των πιέσεων που ασκεί.

Παράγοντας Γ: Κανένα πρόβλημα. Συνεχώς βελτιώνεται.

Παράγοντας Υ: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η λογική και αναμενόμενη φθορά του χρόνου, αλλά το σύστημα προσπαθεί να μειώσει τις συνέπειες αυτές.

Παράγοντας Ε: Δυστυχώς είναι εκείνος ο παράγοντας ο οποίος εξαρτάται κατά 10% από το σύστημα και 90% από εξωγενείς παράγοντες, οι οποίοι εμπίπτουν σε χαοτικές συνθήκες, εξού και η αδυναμία ελέγχου τους από το σύστημα. Στη παρούσα φάση υπάρχει μια ύφεση με προοπτικές βελτίωσης στο άμεσο μέλλον. (Ενημέρωση: Η ύφεση τελικά είναι πιο μεγάλη από ότι περίμενα. Βασικά προβλέπεται να κρατήσει τόσο ώστε να ανατρέψει τα δεδομένα).

Γενικό συμπέρασμα λοιπόν: Το σύστημα συνεχίζει να συμπεριφέρεται στους περισσότερους παράγοντες με ιδιάζον τρόπο σε σχέση με άλλα ομοειδή συστήματα, ο οποίος (τρόπος) το κρατά σε συνθήκες (κατά πλειοψηφία) δυναμικής και σχετικά ασταθούς ισορροπίας.

Σημείωση 1: Ο Παράγοντας Α προβλέπεται να δεχτεί άλλη μια επίθεση σήμερα, αλλά το αποτέλεσμα είναι σχεδόν με βεβαιότητα γνωστό. Δεν ανησυχώ.

Σημείωση 2: Θαυμάζω εκείνους που ελέγχουν συστήματα (π.χ. υπολογιστικά συστήματα σε σύνθετες κατασκευές) με περισσότερες παραμέτρους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
eXTReMe Tracker