Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Μεταμεσονύχτια δρομολόγια


Νυχτερινά δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του μετρό θα λειτουργήσουν πιλοτικά κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως τις 2 τα ξημερώματα, το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης.

Παράλληλα, έως το 2012 ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα επεκταθεί μέχρι τον Άγιο Στέφανο και θα δημιουργηθεί υπογειοποίηση του σταθμού της Κηφισιάς.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε, επίσης, την επέκταση του τραμ στον Πειραιά, έως το 2010 και του προαστιακού στο Ξυλόκαστρο έως το 2010 και το Λαύριο έως το 2013.

Ως προς τα μέτρα βελτίωσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργήσει σύστημα τηλεματικής και τη θέση του εισιτηρίου θα αντικαταστήσει ηλεκτρονική κάρτα.

Εξάλλου, θα δημιουργηθούν νέες λεωφορειολωρίδες σε Καλλιθέα, Φάληρο, Χαλάνδρι, Περιστέρι και Ηπείρου, ενώ ανανεώνεται ο στόλος της ΕΘΕΛ με 520 λεωφορεία φιλικά προς το περιβάλλον και θα κυκλοφορήσουν έως το τέλος του 2008.

Ο υπουργός Μεταφορών είπε επίσης ότι αναβαθμίζεται η τηλεφωνική γραμμή πληροφοριών 185 η οποία στο εξής θα είναι και κέντρο συλλογής παραπόνων.

www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
eXTReMe Tracker