Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Ο Αλ Γκορ συνέταιρος σε «οικολογική» επενδυτική εταιρεία


Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και ακτιβιστής οικολόγος, Αλ Γκορ, έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Kleiner.

Ο κ. Γκορ θα τεθεί επικεφαλής των τοποθετήσεων σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας με επενδύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ανακύκλωσης, των εναλλακτικών πηγών και καθαρισμού νερού.

Στον κ. Γκορ απονεμήθηκε, πριν από ένα μήνα, το Νόμπελ ειρήνης για την καμπάνια ενημέρωσης των περιβαλλοντικών αλλαγών που πραγματοποίησε. Επίσης έχει κερδίσει και Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ «Μια Ενοχλητική Αλήθεια» το οποίο προειδοποιεί για την επικείμενη και ολέθρια καταστροφή του πλανήτη εξ’ αιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει αναπτύξει και ο ίδιος επιχειρηματική δραστηριότητα, υποστηρίζοντας ενεργειακές τεχνολογίες μέσω της επενδυτικής εταιρείας του, την Generation Investment Management (GIM). Πλέον η GIM σχηματίζει συμμαχία με την Kleiner για την εύρεση και χρηματοδότηση επιχειρήσεων με τη «μέγιστη δυναμική», εκείνες δηλαδή που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Ο νέος ρόλος του Αλ Γκορ θα περιλαμβάνει την υποστήριξη επιχειρήσεων που επικεντρώνονται στη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα. «Έχουμε κατανοήσει πλήρως την σπουδαιότητα, την πολυδιάστατη πρόκληση και τη επείγουσα μορφή του προβλήματος», συμπληρώνοντας ότι «στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις για την επιτάχυνση των εξελίξεων που θα επιφέρουν άμεσες μακροχρόνιες λύσεις»

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
eXTReMe Tracker