Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

«Ερυθρόλευκος... αυτοκράτορας» !


Η ομάδα του Τάκη Λεμονή με μεθοδικότητα, υπομονή και μεγάλο πάθος στο παιχνίδι της, άλωσε στο «Ολίμπικο» την Λάτσιο, παίρνοντας τη νίκη με 2-1, χωρίς να χρειαστεί να πραγματοποιήσει κάποια μεγαλειώδη εμφάνιση για να φτάσει στην δεύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της στο θεσμό. Αντικανονικό το γκολ του Πάντεφ με το οποίο προηγήθηκαν οι ιταλοί, οι Γκαλέτι όμως και Κοβάσεβιτς έδωσαν την απάντησή τους και το «τρίποντο» στους Πειραιώτες. Πλέον για τους «ερυθρόλευκους», μετά τη νίκη της Βέρντερ επί της Ρεάλ, χρειάζεται ισοπαλία με οποιοδήποτε σκορ ή νίκη στο τελευταίο ματς στο Καραϊσκάκη κόντρα στους γερμανούς για να γιορταστεί η πρόκριση στην επόμενη φάση. Χωρίς τον Τζόρτζεβιτς θα παραταχθούν οι πρωταθλητές, αφού ο «αρχηγός» συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες. «Κέρδισαν» τις εντυπώσεις οι 8.000 φίλοι της ομάδας, που αποτέλεσαν τον 12ο παίκτη με την δυναμική τους παρουσία στις εξέδρες του «Ολίμπικο».

Λάθη, λάθη και γκολ από το πουθενά

Με αρκετά σφιχτές άμυνες ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το παιχνίδι, με την Λάτσιο να είναι αυτή που δείχνει περισσότερη διάθεση να πιέσει κυρίως ψηλά για να εκμεταλλευθεί το λάθος του αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε κυρίως από τα άκρα, με τον Τζόρτζεβιτς όμως να μην βρίσκει διαδρόμους για να ανεβάσει την μπάλα και τον Γκαλέτι να τροφοδοτείται σπάνια.

Στη συνέχεια αμφότεροι περιορίστηκαν σε παιχνίδι κέντρου, χωρίς να μπορέσουν να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Κύριο χαρακτηριστικό ήταν τα πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής, περισσότερο από πλευρά Ολυμπιακού, κάτι που οδήγησε στο να παρακολουθήσουμε ένα… μετριότατο πρώτο ημίχρονο.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης όμως, Χάουαρντ Μέλτον Γουέμπ, φρόντισε να κάνει αυτός ενδιαφέρον το παιχνίδι με μία λανθασμένη απόφαση, η οποία και έβαλε μπροστά στο σκορ την ιταλική ομάδα. Στο 30’, ο Ρόκι προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα πριν αυτή καταλήξει άουτ, αυτή πέρασε πεντακάθαρα την γραμμή, ο Νικοπολίδης σταμάτησε να προσπαθεί να σταματήσει την φάση, ο Ρόκι όμως έκανε το γύρισμα στον Πάντεφ, που ανενόχλητος με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0, γκολ που όμως δεν έπρεπε να μετρήσει(είχε βγει άουτ).

Μόλις στον πάγκο του Ολυμπιακού είδαν από το μόνιτορ το τέρμα της Λάτσιο, αντέδρασαν, τίποτα όμως δεν μπορούσε να αλλάξει. Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες βρήκαν το κουράγιο να ανασυνταχθούν και μόλις πέντε λεπτά αργότερα, οι χιλιάδες έλληνες που βρέθηκαν στο Ολίμπικο, άρχισαν να πανηγυρίζουν έξαλλα. Ο Λούα Λούα βρέθηκε έξω από την περιοχή, πάσαρε στον Στολτίδη, αυτό με την μία έδωσε προς τα δεξιά στον Γκαλέτι και ο Αργεντινός με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία(αριστερή) του Μπαλότα, ισοφάρισε 1-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στην ανάπαυλα για το ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι. Η Λάτσιο είχε πάντως μία τυχερή στιγμή με τον Πάντεφ που λίγο έλειψε από τις κόντρες να χριστεί σκόρερ, ο Νικοπολίδης όμως φώναξε «παρών».

Χαμός, χαμός… Ολυμπιακός

Μπορεί το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο δεύτερο να ήταν κάκιστο, οι φίλοι όμως της ομάδας δημιούργησαν με τις φωνές τους και τα συνθήματα, ένα εξαιρετικό κλίμα, κερδίζοντας μάλιστα ξεκάθαρα και την μάχη της εξέδρας.

Οι ποδοσφαιριστές του Τάκη Λεμονή, μπήκαν νωθρά, έβαλαν την Λάτσιο μέσα στην «ερυθρόλευκη» περιοχή, οι ιταλοί όμως δεν απείλησαν ουσιαστικά, πλην δύο περιπτώσεων που μετά από πολλές κόντρες, έφτασαν κοντά στο γκολ, ο Νικοπολίδης όμως είπε «όχι». Ο τεχνικός των πρωταθλητών, μόλις στο 56’ βλέποντας την ομάδα του επιθετικά να μην μπορεί να δημιουργήσει, πέρασε στο παιχνίδι τον Κοβάσεβιτς αντί του Λούα Λούα.

Αυτή κίνηση απέδωσε και στο 64’ το Ολίμπικο πήρε φωτιά από τους «ερυθρόλευκους» πανηγυρισμούς. Μετά από καταπληκτική μπαλιά του Στολτίδη στον Τζόρτζεβιτς που βρισκόταν στο αριστερό άκρο επίθεσης, ο αρχηγός σύγκλινε έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Κοβάσεβιτς από την καρδιά της μικρής περιοχής με πλασέ στην κίνηση δεν δυσκολεύθηκε να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Με τα πανηγύρια να μην έχουν κοπάσει, λίγο έλειψε οι Πειραιώτες στο 67’ να κάνουν τρία τα τέρματά τους, ο Γκαλέτι όμως σπατάλησε μία τεράστια ευκαιρία, όταν μετά την παράλληλα σέντρα του Τζόρτζεβιτς από τα αριστερά, δεν μπόρεσε να κάνει σωστά το κοντρόλ μέσα στην μικρή περιοχή, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί των γηπεδούχων, να προλάβουν να διώξουν μακριά την μπάλα.

Οι Ιταλοί όπως ήταν λογικό προσπάθησαν να αντιδράσουν, ανέβηκαν πιο ψηλά και προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσα. Ο Στεντάρντο μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στο να το επιτύχει, η κεφαλιά του από πολύ κοντά(73’) όμως κατέληξε άουτ. Αυτή η τακτική των «λατσιάλι» όμως, έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να χτυπήσει στην κόντρα την ανοιχτή πλέον άμυνα των ιταλών, που κινδύνεψε αρκετά, χωρίς όμως να της στοιχίσει με τον Τζόρτζεβιτς πάντως να φτάνει πολύ κοντά στο τρίτο γκολ(83’), το σουτ όμως που επιχείρησε μέσα από την περιοχή πέρασε μόλις άουτ.

Στα εναπομείναντα δραματικά λεπτά ο Ολυμπιακός στάθηκε πολύ καλά, δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να βρει διαδρόμους και δίκαια έφτασε στη νίκη με 2-1 στο τελικό σφύριγμα, με την Λάτσιο να μην μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους.

Το φιλμ του αγώνα

Λάτσιο (Ντέλιο Ρόσι): Μπαλότα, Στεντάρντο, Κολάροφ (64' ντε Σιλβάστρι), Μουταρέλι (71' Μεγκνί), Μαουρί, Σιβίλια, Ρόκι, Πάντεφ, Λεντέσμα, Μουντιγκαγί, Μπεχραμί (75' Σκαλόνι)

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Αντζας, Πάντος, Πατσατζόγλου (75' Μενδρινός), Λεντέσμα, Στολτίδης, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς (90+ Μήτρογλου), Λούα Λούα (56' Κοβάτσεβιτς

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Γήπεδο: Ολίμπικο

Λευτέρης Καραγιάννης
www.sport-fm.gr

1 σχόλιο:

ΔΣ είπε...

και να φερει την κουπα ο σερ Τακης στον πειραια εγω θα ψηφιζω Ντουσκο για παντα,,,

 
eXTReMe Tracker