Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

"Στροφή στις ανανεώσιμες πηγές"

Ο γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος Σίγκμαρ Γκάμπριελ ζήτησε από τις ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες να στραφούν προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πριν από την προσεχή διάσκεψη του Μπαλί για το κλίμα.

"Η ευημερία για όλους είναι δυνατή, πρέπει να γνωρίσουμε μια ευημερία συμβατή με το κλίμα. Για το λόγο αυτό οφείλουμε να στηρίξουμε την ανάπτυξη της οικονομίας σε μια άλλη μορφή ενέργειας: σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως ο ήλιος και το νερό", δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Μπιλντ.


Η Έκθεση Στερν
"Ταυτόχρονα οφείλουμε να χρησιμοποιούμε την ενέργεια πιο αποτελεσματικά και με περισσότερη οικονομία απ΄ ό,τι σήμερα" πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός. "Κανένας άνθρωπος στην Ευρώπη δεν έχει το δικαίωμα να εκπέμπει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα από έναν Ινδό", υπογράμμισε.

Ο γερμανός υπουργός είπε ότι η χώρα του "θα παίξει έναν πρωτοποριακό ρόλο" στις προσεχείς διαπραγματεύσεις του Μπαλί. "Έχουμε ορίσει τον πιο φιλόδοξο στόχο για την κλιματική προστασία. Είμαστε επίσης η μόνη χώρα που θα συμμετάσχει στις εργασίες του Μπαλί προτείνοντας ένα πρόγραμμα συγκεκριμένων μέτρων. Η Γερμανία δημιούργησε 235.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είμαστε επίσης η πρώτη χώρα παγκοσμίως στις εξαγωγές καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα της ενέργειας. Θα αποδείξουμε ότι είναι εφικτό να συμβιβάσουμε την οικονομική άνθηση, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας με την περιβαλλοντική προστασία. Πρέπει να το αποδείξουμε για να πείσουμε τις αναπτυσσόμενες χώρες για τους στόχους μας", υπογράμμισε.


Η παράδοξη πολιτική της ενέργειας
Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στο Μπαλί της Ινδονησίας η διάσκεψη της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τις κλιματικές αλλαγές (UNFCCC). Κατά τις εργασίες αναμένεται να σχεδιαστεί ένας οδικός χάρτης διαπραγματεύσεων για την παράταση του Πρωτοκόλλου του Κιότο με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.



www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
eXTReMe Tracker